Πρόληψη Κατά Του Καρκίνου Του Μαστού

Η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού! 

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια ανεξέλεγκτη - όχι φυσιολογική ανάπτυξη- των κυττάρων του μαζικού αδένα. Με την πάροδο του χρόνου, καρκινικά κύτταρα διεισδύουν στον υγιή μαστό και στη συνέχεια μετακινούνται προς τους μασχαλιαίους λεμφαδένες. Ακολούθως, σταδιακά μεταφέρονται σε άλλα μέρη του σώματος, όπου εγκαθίστανται και έτσι δημιουργείται αυτό που ονομάζουμε "μετάσταση". 

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος που εμφανίζεται κατά κύριο λόγο στις γυναίκες και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 30% από όλους τους κακοήθεις όγκους, ενώ ένα μικρό ποσοστό ανήκει στον ανδρικό πληθυσμό. Γι' αυτό το λόγο δε συστήνεται στους άνδρες προληπτικός έλεγχος. Όμως, σε περίπτωση εμφάνισης κάποιου ύποπτου συμπτώματος, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για έλεγχο από γιατρό. Ο καρκίνος εμφανίζεται συνήθως μετά τα 40 έτη. Είναι μια ασθένεια, η οποία σε πολλές περιπτώσεις θεραπεύεται, αρκεί να γίνει έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση. 

Ο Προσυμπτωματικός έλεγχος για καρκίνο του μαστού μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο κατά 25% !!!

Οι παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου είναι:

 • η ηλικία.  Συνήθως εμφανίζεται μετά την ηλικία των 40.
 • το ατομικό ιστορικό. Η ιστορικό καρκίνου στον ένα μαστό συνεπάγεται ότι μπορεί να νοσήσει και το άλλο.
 • το οικογενειακό ιστορικό. Αν υπάρχει  α' βαθμού συγγένεια με άτομο που είχε καρκίνο του μαστού η καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 
 • η γενετική προδιάθεση. Το 5-10% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού είναι κληρονομικοί. 
 • η έκθεση σε ακτινοβολία.
 • το υψηλό ανάστημα, η παχυσαρκία μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών και η μεγάλη μάζα του αδένα του μαστού.
 • η πρώιμη εμμηναρχή και η όψιμη εμμηνόπαυση.
 • η ηλικία γέννησης του πρώτου παιδιού. Σε μεγαλύτερες ηλικίες, η τεκνοποίηση συνεπάγεται μεγαλύτερο κίνδυνο.

Υπάρχουν τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού, οι οποίοι είναι οι εξής:

 • Προληπτικός έλεγχος μία φορά το χρόνο από όλες τις γυναίκες από 40 ετών και πάνω. 
 • Κατανάλωση τροφών πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά.
 • Μείωση κατανάλωσης αλκοόλ και καπνίσματος.
 • Διατήρηση υγιούς βάρους, ειδικά κατά την περίοδο της εμμηνόπαυσης.
 • Αποφυγή μακρόχρονης ορμονοθεραπείας.
 • Σωματική άσκηση καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής.
 • Χρήση ελαιόλαδου, γιατί το ελαϊκό οξύ φαίνεται ότι καταστέλλει τη δράση του σημαντικότερου ογκογονιδίου του μαστού.

Προσοχή στα "σημάδια" του καρκίνου του μαστού!!!

Τις περισσότερες φορές, ο καρκίνος του μαστού γίνεται αντιληπτός από ένα μικρό εξόγκωμα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί στην επιφάνεια του μαστού. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που τα σημάδια δεν είναι τόσο εμφανή. Για παράδειγμα, υπάρχει πιθανότητα η θηλή να εκκρίνει υγρό για ανεξήγητο λόγο, είτε ορώδες είτε αιμορραγικό. Επίσης, μπορεί να έχει δημιουργηθεί μια εισολκή (το δέρμα να είναι προς τα μέσα) ή ακόμα και να αλλάξει το σχήμα του μαστού.  

Θυμηθείτε: ο καλύτερος σύμμαχος κατά του καρκίνου του μαστού είναι η ΠΡΌΛΗΨΗ!!!

Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας για προληπτικό έλεγχο και μαστογραφία!

Κατ'οίκον νοσηλεία

Η κατ’ οίκον φροντίδα είναι μια επιλογή διακριτικής και άνετης νοσηλείας που βελτιώνει σημαντικά τη ψυχική διάθεση του ασθενή, διευκολύνει την ανάρρωση του, μειώνει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μειώνει τις χρονοβόρες μετακινήσεις, ενθαρρύνει και υποστηρίζει το οικείο περιβάλλον του ασθενους.
περισσότερες πληροφορίες

Οξυγονοθεραπεία

Η οξυγονοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση υποξυγοναιμίας. Πριν από τη χορήγηση οξυγόνου πρέπει πάντα να γίνεται μέτρηση των αερίων του αρτηριακού
περισσότερες πληροφορίες

Τι λένε οι πελάτες για τη Βοήθεια στο σπίτι

Ο μικρός γιός μου ακολουθεί μια θεραπεία η οποία βασίζεται στη χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων. Απαραίτητη λοιπόν συσκευή γι αυτή τη θεραπεία είναι ο νεφελοποιητής. Απευθύνθηκα στην εταιρία "Β.Σ.Σ." η οποία μου πρότεινε τη χρήση του παιδικού νεφελοποιητή Mebby NebulBaby. Η θεραπεία σε λίγο ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συσκευή που μας πρότειναν οι άνθρωποι της "Β.Σ.Σ."!
Κώστας Θ.
Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα στρώμα κατακλίσεων και μια ηλεκτροκίνητη κλίνη για τη μητέρα μου η οποία είναι κατάκοιτη, από τότε και για οτιδήποτε χρειαστώ, από οδηγίες χρήσης, συμβουλές ή ακόμη και οποιαδήποτε νοσηλευτικής φύσεως φροντίδα χρειαστεί η μητέρα μου, απευθύνομαι και εμπιστεύομαι πλήρως την εταιρία ‘’Β.Σ.Σ.’’
Άννα Φ.
Είμαι αρκετό καιρό πελάτης της ‘’Β.Σ.Σ’’ καθώς έχω διάφορα προβλήματα ορθοπεδικής και νευρομυϊκής φύσεως, έχω αγοράσει προϊόντα όπως ανατομικό μαξιλάρι, μετεγχειρητική ζώνη, κηλεπίδεσμο και αυχενικό κολάρο. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τα προϊόντα ούτε από τους ανθρώπους της εταιρίας.
Μάριος Σ.
Είμαι συνταξιούχος και τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου, έχουμε ανάγκη από διάφορα προϊόντα τα οποία διευκολύνουν τη ζωή μας, π.χ. πάνες ακράτειας, περιπατητήρα βαδίσματος, μπαστούνι, πιεσόμετρο, διαχωριστή χαπιών, θερμοφόρα, θερμόμετρο κ.τ.λ. Για την αγορά όλων αυτών απευθυνόμαστε στη ΄΄Β.Σ.Σ.’’ όπου με τη φιλική συμπεριφορά και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μας δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στη δύσκολη αυτή ηλικία.
Αντώνης Γ.
Είμαι γιατρός και προμηθεύομαι από τη ‘’Β.Σ.Σ.’’ όλα τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται το ιατρείο μου σε καθημερινή βάση, εξεταστικά ρολά, γάντια, γάζες, επιθέματα, γλωσσοπίεστρα κ.τ.λ. Τους εμπιστεύομαι καθώς την εταιρία απαρτίζουν νοσηλευτές, χρόνια κινούμενοι μέσα στο χώρο της υγείας και ως εκ τούτου γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες ενός ιατρείου και μπορούν να ξεχωρίσουν και επιλέξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Εμμανουήλ Τ.

Διαβάστε ιατρικά νέα, μας αφορούν όλους!

Ανεβασμένη χοληστερίνη:σημάδια και αντιμετώπιση.
Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης ουσία που βρίσκεται στα λιπαρά (λιπίδια) του αίματος. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από τη χοληστερίνη προκειμένου να δομήσει υγιή ...
Γαστροστομία & Ρινoγαστρικός σωλήνας ( Levin)
Η γαστροστομία είναι μια διαδικασία που εξασφαλίζει σίτιση και ενυδάτωση του ασθενούς σε καθημερινή 24ωρη βάση ανεξάρτητα τις ικανότητες κατάποσης του. Είναι η τεχνητή ...
Διαβήτης τύπου 2
Ο διαβήτης τύπου 2 οφείλεται στην υπερβολική αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κι αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.  ...
Εμβόλιο Μηνιγγίτιδας Β
Η Μηνιγγίτιδα τύπου Β παρουσιάζεται σε άτομα που έχουν προσβληθεί από το μικρόβιο που ονομάζεται μηνιγγιτιδόκκοκος Β. Το μικρόβιο αυτό μεταδίδεται κυρίως μέσω ...
Array για κονκάρδες μόνο στο concarda.com