Διαβήτης τύπου 2 : Διάγνωση & Συμπτώματα.

Ο διαβήτης τύπου 2 οφείλεται στην υπερβολική αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα κι αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.  Αυτός ο τύπος διαβήτη είναι πιο συνηθισμένος από τον διαβήτη τύπου 1, αλλά πολλοί άνθρωποι με προδιαβήτη, μια κατάσταση που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης του διαβήτη τύπου 2, αγνοούν ότι κινδυνεύουν λόγω της απουσίας συμπτωμάτων. Ακόμα και πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2 μπορεί να μη γνωρίζουν ότι έχουν τη συγκεκριμένη ασθένεια διότι τα συμπτώματα δεν προκαλούν αδιαθεσία. 

Τα βασικά συμπτώματα αυτής της κατάστασης που προδιαθέτουν διαβήτη τύπου 2 είναι:

  • έντονη δίψα
  • συχνοουρία, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • κούραση
  • ανεξήγητη απώλεια βάρους και μείωση μυικής μάζας

Ο αρρύθμιστος διαβήτης μπορεί να προκαλέσει καταστροφή των αιμοφόρων αγγείων, των νεύρων και των οργάνων.

Υπάρχουν δυο απλές εξετάσεις διάγνωσης του διαβήτη. Η εξέταση γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης, η οποία είναι μια απλή εξέταση αίματος, της οποίας η τιμή αντιπροσωπεύει το μέσο όρο διακύμανσης του σακχάρου του αίματος τους τελευταίους 3 μήνες περίπου. Η φυσιολογική τιμή είναι κάτω από 7. Η συγκεκριμένη εξέταση δεν απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, εκτός αν υπάρχει περίπτωση εγκυμοσύνης όπου πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με το γιατρό. Η δεύτερη εξέταση είναι η δοκιμασία ανοχής γλυκόζης. Με αυτή την εξέταση εντοπίζεται πως συμπεριφέρεται το σάκχαρο μετά από φόρτιση, δηλαδή μετά την κατανάλωση 75γρ γλυκόζης ( κατά μέσο όρο). Η διαδικασία έχει ως εξής: σας παίρνουν αίμα ενώ είστε νηστικοί για 12 ώρες, μετράνε το σάκχαρο και στη συνέχεια καταναλώνετε 75γρ γλυκόζης διαλυμένα σε νερό. Μετά από δύο ώρες ξανά παίρνουν αίμα και γίνεται νέα μέτρηση του σακχάρου. Στη δεύτερη μέτρηση η τιμή του σακχάρου δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 140 mg/dl. Αν η τιμή βρίσκεται ανάμεσα στο 140 και 200 mg/dl μιλάμε για διαταραχή της ανοχής της γλυκόζης( παθολογική καμπύλη ανοχής της γλυκόζης που είναι προθάλαμος του προδιαβήτη), ενώ αν βρίσκεται πάνω από τα 200mg/dl μιλάμε για ύπαρξη διαβήτη. 

Οι τροφές που βοηθάνε στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα πρέπει να είναι χαμηλές σε λιπαρά και υδατάνθρακες, αλλά πλούσια σε πρωτείνες όπως τα αυγά. 

Οι διαφορές στους κινδύνους που υπάρχουν στους ασθενείς εξαρτώνται από την ηλικία που θα διαγνωσθεί ότι πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Οι νέοι και οι γυναίκες με διαβήτη τύπου 2 είναι πιο ευάλωτοι στην εμφάνιση καρδιακής νόσου και θανάτου από αυτήν παρά τους ηλικιωμένους που νοσούν από αυτή την ασθένεια. 

Κατ'οίκον νοσηλεία

Η κατ’ οίκον φροντίδα είναι μια επιλογή διακριτικής και άνετης νοσηλείας που βελτιώνει σημαντικά τη ψυχική διάθεση του ασθενή, διευκολύνει την ανάρρωση του, μειώνει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μειώνει τις χρονοβόρες μετακινήσεις, ενθαρρύνει και υποστηρίζει το οικείο περιβάλλον του ασθενούς.
περισσότερες πληροφορίες

Οξυγονοθεραπεία

Η οξυγονοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση υποξυγοναιμίας. Πριν από τη χορήγηση οξυγόνου πρέπει πάντα να γίνεται μέτρηση των αερίων του αρτηριακού
περισσότερες πληροφορίες

Τι λένε οι πελάτες για τη Βοήθεια στο σπίτι

Ο μικρός γιός μου ακολουθεί μια θεραπεία η οποία βασίζεται στη χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων. Απαραίτητη λοιπόν συσκευή γι αυτή τη θεραπεία είναι ο νεφελοποιητής. Απευθύνθηκα στην εταιρία "Β.Σ.Σ." η οποία μου πρότεινε τη χρήση του παιδικού νεφελοποιητή Mebby NebulBaby. Η θεραπεία σε λίγο ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συσκευή που μας πρότειναν οι άνθρωποι της "Β.Σ.Σ."!
Κώστας Θ.
Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα στρώμα κατακλίσεων και μια ηλεκτροκίνητη κλίνη για τη μητέρα μου η οποία είναι κατάκοιτη, από τότε και για οτιδήποτε χρειαστώ, από οδηγίες χρήσης, συμβουλές ή ακόμη και οποιαδήποτε νοσηλευτικής φύσεως φροντίδα χρειαστεί η μητέρα μου, απευθύνομαι και εμπιστεύομαι πλήρως την εταιρία ‘’Β.Σ.Σ.’’
Άννα Φ.
Είμαι αρκετό καιρό πελάτης της ‘’Β.Σ.Σ’’ καθώς έχω διάφορα προβλήματα ορθοπεδικής και νευρομυϊκής φύσεως, έχω αγοράσει προϊόντα όπως ανατομικό μαξιλάρι, μετεγχειρητική ζώνη, κηλεπίδεσμο και αυχενικό κολάρο. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τα προϊόντα ούτε από τους ανθρώπους της εταιρίας.
Μάριος Σ.
Είμαι συνταξιούχος και τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου, έχουμε ανάγκη από διάφορα προϊόντα τα οποία διευκολύνουν τη ζωή μας, π.χ. πάνες ακράτειας, περιπατητήρα βαδίσματος, μπαστούνι, πιεσόμετρο, διαχωριστή χαπιών, θερμοφόρα, θερμόμετρο κ.τ.λ. Για την αγορά όλων αυτών απευθυνόμαστε στη ΄΄Β.Σ.Σ.’’ όπου με τη φιλική συμπεριφορά και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μας δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στη δύσκολη αυτή ηλικία.
Αντώνης Γ.
Είμαι γιατρός και προμηθεύομαι από τη ‘’Β.Σ.Σ.’’ όλα τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται το ιατρείο μου σε καθημερινή βάση, εξεταστικά ρολά, γάντια, γάζες, επιθέματα, γλωσσοπίεστρα κ.τ.λ. Τους εμπιστεύομαι καθώς την εταιρία απαρτίζουν νοσηλευτές, χρόνια κινούμενοι μέσα στο χώρο της υγείας και ως εκ τούτου γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες ενός ιατρείου και μπορούν να ξεχωρίσουν και επιλέξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Εμμανουήλ Τ.

Διαβάστε ιατρικά νέα, μας αφορούν όλους!

Ανεβασμένη χοληστερίνη:σημάδια και  αντιμετώπιση.
Γαστροστομία & Ρινoγαστρικός σωλήνας ( Levin)
Διαβήτης τύπου 2
Διαβήτης Τύπου 2: Αναγνωρίζοντας Την Ασθένεια & Αντιμετωπίζοντας Τον Κίνδυνο.
Array για κονκάρδες μόνο στο concarda.com