Διαβήτης Τύπου 2: Αναγνωρίζοντας Την Ασθένεια & Αντιμετωπίζοντας Τον Κίνδυνο.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μια χρόνια νόσος που προκαλείται από την υπερβολική αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Αυτός ο τύπος διαβήτη είναι πιο συνηθισμένος από τον διαβήτη τύπου 1 και επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Οι περισσότεροι ανθρώποι με διαβήτη τύπου 2 αναπτύσσουν την ασθένεια λόγω του τρόπου ζωής τους και της γενετικής τους προδιάθεσης. Παρόλα αυτά, πολλοί άνθρωποι με προδιαβήτη, μια κατάσταση που αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης του διαβήτη τύπου 2, αγνοούν ότι κινδυνεύουν λόγω της απουσίας συμπτωμάτων. Αυτό συμβαίνει επειδή ο προδιαβήτης συνήθως δεν προκαλεί αδιαθεσία και οι περισσότεροι ανθρώποι δεν είναι ενήμεροι για την ύπαρξή του.

Οι πιθανοί παράγοντες κινδύνου για την ανάπτυξη του διαβήτη τύπου 2 περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, την έλλειψη φυσικής άσκησης, τη μη ισορροπημένη διατροφή, τη γενετική προδιάθεση και την ηλικία. Οι άνθρωποι που έχουν υπερβολικό βάρος ή παχυσαρκία έχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2. Η έλλειψη φυσικής άσκησης και η άτακτη διατροφή επίσης συνδέονται με την αύξηση του κινδύνου για τον διαβήτη. Επιπλέον, η γενετική προδιάθεση μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επικράτηση της νόσου, ενώ οι άνθρωποι ηλικίας άνω των 45 ετών είναι πιο ευάλωτοι.

Η αντιμετώπιση του διαβήτη τύπου 2 απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Καταρχάς, οι ασθενείς πρέπει να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής τους, περιλαμβάνοντας υγιεινή διατροφή και φυσική άσκηση. Η διατροφή πρέπει να περιλαμβάνει υγιεινά τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά,  δημητριακά ολικής αλέσεως και αποφυγή των υπερβολικών ποσοτήτων ζάχαρης και αλατιού. Επίσης, η φυσική άσκηση είναι σημαντική για την αντιμετώπιση του διαβήτη, καθώς βοηθά στην απώλεια βάρους, στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου και στη βελτίωση της αντοχής.

Επιπλέον, οι ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 πρέπει να παρακολουθούν τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και να λαμβάνουν την απαιτούμενη φαρμακευτική αγωγή. Οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν αντιδιαβητικά φάρμακα ή ινσουλίνη, ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς. Επιπλέον, η εκπαίδευση για τη διαχείριση του διαβήτη μπορεί να είναι χρήσιμη, καθώς ενημερώνει τους ασθενείς για την ασθένεια και τους βοηθά να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις.

Τέλος, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2 πρέπει να υιοθετήσουν υγιεινό τρόπο ζωής και να παρακολουθούν τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Ο έγκαιρος έλεγχος και η πρόληψη μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της εξέλιξης του προδιαβήτη σε διαβήτη τύπου 2 και να διατηρήσουν την υγεία τους.

Κατ'οίκον νοσηλεία

Η κατ’ οίκον φροντίδα είναι μια επιλογή διακριτικής και άνετης νοσηλείας που βελτιώνει σημαντικά τη ψυχική διάθεση του ασθενή, διευκολύνει την ανάρρωση του, μειώνει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μειώνει τις χρονοβόρες μετακινήσεις, ενθαρρύνει και υποστηρίζει το οικείο περιβάλλον του ασθενούς.
περισσότερες πληροφορίες

Οξυγονοθεραπεία

Η οξυγονοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση υποξυγοναιμίας. Πριν από τη χορήγηση οξυγόνου πρέπει πάντα να γίνεται μέτρηση των αερίων του αρτηριακού
περισσότερες πληροφορίες

Τι λένε οι πελάτες για τη Βοήθεια στο σπίτι

Ο μικρός γιός μου ακολουθεί μια θεραπεία η οποία βασίζεται στη χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων. Απαραίτητη λοιπόν συσκευή γι αυτή τη θεραπεία είναι ο νεφελοποιητής. Απευθύνθηκα στην εταιρία "Β.Σ.Σ." η οποία μου πρότεινε τη χρήση του παιδικού νεφελοποιητή Mebby NebulBaby. Η θεραπεία σε λίγο ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συσκευή που μας πρότειναν οι άνθρωποι της "Β.Σ.Σ."!
Κώστας Θ.
Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα στρώμα κατακλίσεων και μια ηλεκτροκίνητη κλίνη για τη μητέρα μου η οποία είναι κατάκοιτη, από τότε και για οτιδήποτε χρειαστώ, από οδηγίες χρήσης, συμβουλές ή ακόμη και οποιαδήποτε νοσηλευτικής φύσεως φροντίδα χρειαστεί η μητέρα μου, απευθύνομαι και εμπιστεύομαι πλήρως την εταιρία ‘’Β.Σ.Σ.’’
Άννα Φ.
Είμαι αρκετό καιρό πελάτης της ‘’Β.Σ.Σ’’ καθώς έχω διάφορα προβλήματα ορθοπεδικής και νευρομυϊκής φύσεως, έχω αγοράσει προϊόντα όπως ανατομικό μαξιλάρι, μετεγχειρητική ζώνη, κηλεπίδεσμο και αυχενικό κολάρο. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τα προϊόντα ούτε από τους ανθρώπους της εταιρίας.
Μάριος Σ.
Είμαι συνταξιούχος και τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου, έχουμε ανάγκη από διάφορα προϊόντα τα οποία διευκολύνουν τη ζωή μας, π.χ. πάνες ακράτειας, περιπατητήρα βαδίσματος, μπαστούνι, πιεσόμετρο, διαχωριστή χαπιών, θερμοφόρα, θερμόμετρο κ.τ.λ. Για την αγορά όλων αυτών απευθυνόμαστε στη ΄΄Β.Σ.Σ.’’ όπου με τη φιλική συμπεριφορά και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μας δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στη δύσκολη αυτή ηλικία.
Αντώνης Γ.
Είμαι γιατρός και προμηθεύομαι από τη ‘’Β.Σ.Σ.’’ όλα τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται το ιατρείο μου σε καθημερινή βάση, εξεταστικά ρολά, γάντια, γάζες, επιθέματα, γλωσσοπίεστρα κ.τ.λ. Τους εμπιστεύομαι καθώς την εταιρία απαρτίζουν νοσηλευτές, χρόνια κινούμενοι μέσα στο χώρο της υγείας και ως εκ τούτου γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες ενός ιατρείου και μπορούν να ξεχωρίσουν και επιλέξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Εμμανουήλ Τ.

Διαβάστε ιατρικά νέα, μας αφορούν όλους!

Ανεβασμένη χοληστερίνη:σημάδια και  αντιμετώπιση.
Γαστροστομία & Ρινoγαστρικός σωλήνας ( Levin)
Διαβήτης τύπου 2
Διαβήτης Τύπου 2: Αναγνωρίζοντας Την Ασθένεια & Αντιμετωπίζοντας Τον Κίνδυνο.
Array για κονκάρδες μόνο στο concarda.com