Γαστροστομία & Ρινόγαστρικός σωλήνας ( Levin)

Η γαστροστομία είναι μια διαδικασία που εξασφαλίζει σίτιση και ενυδάτωση του ασθενούς σε καθημερινή 24ωρη βάση ανεξάρτητα τις ικανότητες κατάποσης του. Είναι η τεχνητή επικοινωνία μεταξύ στομάχου και πρόσθιου κοιλιακού τοιχώματος. Δια μέσου αυτής της επικοινωνίας περνά ένας εύκαμπτος πλαστικός σωλήνας από σιλικόνη που είναι στερεωμένος μέσα και έξω από το στομάχι. Ο σκοπός της γαστροστομίας είναι να χορηγούνται υγρά, τροφή και φάρμακα κατευθείαν στο στομάχι, παρακάμπτοντας το στόμα και τον οισοφάγο. Χορηγείται σε άτομα που δυσκολεύονται ή αδυνατούν να λάβουν τροφή μόνοι τους από το στόμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση γαστροστομίας συνδέεται με καλύτερη επιβίωση και ποιότητα ζωής επιλεκτικά σε κάποιες ομάδες ασθενών. Δεν είναι απαραίτητα μια μόνιμη τοποθέτηση. Αν ο ασθενής σταδιακά βελτιώνει τις δυνατότητες κατάποσης του και οι συνθήκες το επιτρέπουν, ο σωλήνας γαστροστομίας μπορεί να αφαιρεθεί. 

Οι περιπτώσεις τοποθέτησης γαστροστομίας είναι πολλές. Πιο συχνά συναντάται σε περιπτώσεις προχωρημένης άνοιας, εγκεφαλικού επεισοδίου, νόσου του Parkinson και άλλων νευρολογικών παθήσεων. Χρησιμοποιείται όμως και σε περιπτώσεις ασθενών με καρκίνο του  στοματοφάρυγγα που δεν μπορούν να καταπιούν ή και σε καρκινοπαθείς τελικού σταδίου που υποφέρουν από ναυτία ή εμετό κατά την κατάποση λόγω απόφραξης του γαστρεντερικού συστήματος. 

Η πλέον διαδεδομένη και αποδεκτή μορφή γαστροστομίας είναι η ενδοσκοπική. Η ενδοσκοπική γαστροστομία δεν είναι εγχείρηση και δεν απαιτεί γενική αναισθησία, ενώ είναι πιο ασφαλής και αναίμακτη μέθοδος. Παρόλα αυτά πρέπει να γίνεται σε περιβάλλον χειρουργείου για να πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.  Όλη η διαδικασία διαρκεί από ένα τέταρτο έως είκοσι λεπτά. 

Ρινογαστρικός σωλήνας (Levin) 

Το Levin ή ρινόγαστρικός σωλήνας  εισάγεται από τη μύτη και προωθείται μέσω της μύτης και του οισοφάγου στο στομάχι. Προορίζεται κυρίως για παροχέτευση( άδειασμα) του περιεχομένου του στομάχου, διαγνωστικά ή θεραπευτικά, και ενδείκνυται σε οξείες παθολογικές ή χειρουργικές καταστάσεις και μετά από εγχειρήσεις, για λίγες μέρες μόνο ή σε κάποιους ασθενείς οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπορεί να τοποθετηθεί γαστροστομία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για σίτηση ή και για χορήγηση φαρμάκων.

Σε περίπτωση που τοποθετηθεί, οι οικείοι του ασθενούς είναι υποχρεωμένοι  κάθε μήνα να το αντικαθιστούν.Αν το Levin αφαιρεθεί από τον ασθενή σε στιγμή πανικού, η επανατοποθέτησή του γίνεται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό, μερικές φορές πολύ δύσκολα, καθώς απαιτεί από αυτόν ιδιαίτερες δεξιότητες. 

Κατ'οίκον νοσηλεία

Η κατ’ οίκον φροντίδα είναι μια επιλογή διακριτικής και άνετης νοσηλείας που βελτιώνει σημαντικά τη ψυχική διάθεση του ασθενή, διευκολύνει την ανάρρωση του, μειώνει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μειώνει τις χρονοβόρες μετακινήσεις, ενθαρρύνει και υποστηρίζει το οικείο περιβάλλον του ασθενούς.
περισσότερες πληροφορίες

Οξυγονοθεραπεία

Η οξυγονοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση υποξυγοναιμίας. Πριν από τη χορήγηση οξυγόνου πρέπει πάντα να γίνεται μέτρηση των αερίων του αρτηριακού
περισσότερες πληροφορίες

Τι λένε οι πελάτες για τη Βοήθεια στο σπίτι

Ο μικρός γιός μου ακολουθεί μια θεραπεία η οποία βασίζεται στη χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων. Απαραίτητη λοιπόν συσκευή γι αυτή τη θεραπεία είναι ο νεφελοποιητής. Απευθύνθηκα στην εταιρία "Β.Σ.Σ." η οποία μου πρότεινε τη χρήση του παιδικού νεφελοποιητή Mebby NebulBaby. Η θεραπεία σε λίγο ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συσκευή που μας πρότειναν οι άνθρωποι της "Β.Σ.Σ."!
Κώστας Θ.
Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα στρώμα κατακλίσεων και μια ηλεκτροκίνητη κλίνη για τη μητέρα μου η οποία είναι κατάκοιτη, από τότε και για οτιδήποτε χρειαστώ, από οδηγίες χρήσης, συμβουλές ή ακόμη και οποιαδήποτε νοσηλευτικής φύσεως φροντίδα χρειαστεί η μητέρα μου, απευθύνομαι και εμπιστεύομαι πλήρως την εταιρία ‘’Β.Σ.Σ.’’
Άννα Φ.
Είμαι αρκετό καιρό πελάτης της ‘’Β.Σ.Σ’’ καθώς έχω διάφορα προβλήματα ορθοπεδικής και νευρομυϊκής φύσεως, έχω αγοράσει προϊόντα όπως ανατομικό μαξιλάρι, μετεγχειρητική ζώνη, κηλεπίδεσμο και αυχενικό κολάρο. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τα προϊόντα ούτε από τους ανθρώπους της εταιρίας.
Μάριος Σ.
Είμαι συνταξιούχος και τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου, έχουμε ανάγκη από διάφορα προϊόντα τα οποία διευκολύνουν τη ζωή μας, π.χ. πάνες ακράτειας, περιπατητήρα βαδίσματος, μπαστούνι, πιεσόμετρο, διαχωριστή χαπιών, θερμοφόρα, θερμόμετρο κ.τ.λ. Για την αγορά όλων αυτών απευθυνόμαστε στη ΄΄Β.Σ.Σ.’’ όπου με τη φιλική συμπεριφορά και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μας δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στη δύσκολη αυτή ηλικία.
Αντώνης Γ.
Είμαι γιατρός και προμηθεύομαι από τη ‘’Β.Σ.Σ.’’ όλα τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται το ιατρείο μου σε καθημερινή βάση, εξεταστικά ρολά, γάντια, γάζες, επιθέματα, γλωσσοπίεστρα κ.τ.λ. Τους εμπιστεύομαι καθώς την εταιρία απαρτίζουν νοσηλευτές, χρόνια κινούμενοι μέσα στο χώρο της υγείας και ως εκ τούτου γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες ενός ιατρείου και μπορούν να ξεχωρίσουν και επιλέξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Εμμανουήλ Τ.

Διαβάστε ιατρικά νέα, μας αφορούν όλους!

Ανεβασμένη χοληστερίνη:σημάδια και  αντιμετώπιση.
Γαστροστομία & Ρινoγαστρικός σωλήνας ( Levin)
Διαβήτης τύπου 2
Διαβήτης Τύπου 2: Αναγνωρίζοντας Την Ασθένεια & Αντιμετωπίζοντας Τον Κίνδυνο.
Array για κονκάρδες μόνο στο concarda.com