Ανεβασμένη χοληστερίνη:σημάδια και αντιμετώπιση.

Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης ουσία που βρίσκεται στα λιπαρά (λιπίδια) του αίματος. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από τη χοληστερίνη προκειμένου να δομήσει υγιή κύτταρα, αλλά όταν τα επίπεδα στον οργανισμό ανεβαίνουν υπερβολικά, αυξάνεται ο κίνδυνος καρδιοπάθειας. 

Η υψηλή χοληστερίνη έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύονται λίπη στα αιμοφόρα αγγεία του σώματος, τα οποία εμποδίζουν τη σωστή κυκλοφορία του αίματος. Αυτό έχει μια σειρά από συνέπειες στην υγεία όπως έμφραγμα, από τη στιγμή που δεν παρέχεται στην καρδιά αρκετό αίμα πλούσιο σε οξυγόνο. Λόγω της κακής κυκλοφορίας αίματος στον εγκέφαλο μπορεί να προκληθεί στον ασθενή και εγκεφαλικό. 

Η χοληστερίνη πολλές φορές είναι κληρονομική αλλά μπορεί να επιδεινωθεί και λόγω κακών συνηθειών όπως η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αλκοόλ. 

Η χοληστερίνη δεν έχει εμφανή συμπτώματα, αλλά εντοπίζεται με κάθε αξιοπιστία με αιματολογικές εξετάσεις. Μοναδική ένδειξη αυξημένης χοληστερίνης είναι οι κιτρινωπές πλάκες στην επιδερμίδα γύρω από τα μάτια και κυρίως κοντά στη μύτη. Ο ιατρικός όρος αυτού του συμπτώματος είναι ξανθέλασμα. Το ξανθέλασμα σε αρχικό στάδιο δεν θεωρείται επικίνδυνο όμως αν επιδεινωθεί μπορεί να προκαλέσει πόνο. 

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της χοληστερίνης είναι το φύλο(συνηθέστερο στις γυναίκες), η ηλικία(συνήθως από 30-50), η παχυσαρκία (δείκτης μάζας σώματος από 30 και πάνω), ο διαβήτης, η υπέρταση και το κάπνισμα. 

Η πρώτη εξέταση για χοληστερίνη είναι καλό να γίνεται γύρω στα 20 και μετά να επαναλαμβάνεται το λιγότερο κάθε πέντε χρόνια, εκτός αν παρουσιαστεί αυξημένη η χοληστερίνη οπότε θα πρέπει να παρακολουθείται συχνότερα. Επίσης, όσοι έχουν την κληρονομική προδιάθεση είναι καλό να το παρακολουθούν πιο στενά. 

Μερικές συμβουλές για μείωση της χοληστερίνης! 

  • Βάλτε ένα στόχο σε συνεργασία με το γιατρό σας και μην απορρίψετε τη φαρμακευτική αγωγή που θα σας προτείνει που ενδεχομένως σας χρειάζεται.
  • Γίνετε πιο δραστήριοι και περπατήστε 3- 45 λεπτά καθημερινά.
  • Αποφύγετε το κορεσμένο λίπος.
  • Βάλτε στη διατροφή σας το ψάρι, και ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα και καρύδια.
  • Πιείτε λιγότερο αλκοόλ.
  • Πείτε ''ναι'' στο πράσινο τσάι.
  • Κόψτε το κάπνισμα.
  • Αυξήστε την κατανάλωση φυτικών ινών.

Κατ'οίκον νοσηλεία

Η κατ’ οίκον φροντίδα είναι μια επιλογή διακριτικής και άνετης νοσηλείας που βελτιώνει σημαντικά τη ψυχική διάθεση του ασθενή, διευκολύνει την ανάρρωση του, μειώνει τον κίνδυνο για ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, μειώνει τις χρονοβόρες μετακινήσεις, ενθαρρύνει και υποστηρίζει το οικείο περιβάλλον του ασθενούς.
περισσότερες πληροφορίες

Οξυγονοθεραπεία

Η οξυγονοθεραπεία πρέπει να εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση υποξυγοναιμίας. Πριν από τη χορήγηση οξυγόνου πρέπει πάντα να γίνεται μέτρηση των αερίων του αρτηριακού
περισσότερες πληροφορίες

Τι λένε οι πελάτες για τη Βοήθεια στο σπίτι

Ο μικρός γιός μου ακολουθεί μια θεραπεία η οποία βασίζεται στη χορήγηση εισπνεόμενων φαρμάκων. Απαραίτητη λοιπόν συσκευή γι αυτή τη θεραπεία είναι ο νεφελοποιητής. Απευθύνθηκα στην εταιρία "Β.Σ.Σ." η οποία μου πρότεινε τη χρήση του παιδικού νεφελοποιητή Mebby NebulBaby. Η θεραπεία σε λίγο ολοκληρώνεται με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να έχουμε αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τη συσκευή που μας πρότειναν οι άνθρωποι της "Β.Σ.Σ."!
Κώστας Θ.
Πριν ένα χρόνο αγόρασα ένα στρώμα κατακλίσεων και μια ηλεκτροκίνητη κλίνη για τη μητέρα μου η οποία είναι κατάκοιτη, από τότε και για οτιδήποτε χρειαστώ, από οδηγίες χρήσης, συμβουλές ή ακόμη και οποιαδήποτε νοσηλευτικής φύσεως φροντίδα χρειαστεί η μητέρα μου, απευθύνομαι και εμπιστεύομαι πλήρως την εταιρία ‘’Β.Σ.Σ.’’
Άννα Φ.
Είμαι αρκετό καιρό πελάτης της ‘’Β.Σ.Σ’’ καθώς έχω διάφορα προβλήματα ορθοπεδικής και νευρομυϊκής φύσεως, έχω αγοράσει προϊόντα όπως ανατομικό μαξιλάρι, μετεγχειρητική ζώνη, κηλεπίδεσμο και αυχενικό κολάρο. Δεν αντιμετώπισα ποτέ κανένα πρόβλημα και δεν έχω κανένα παράπονο ούτε από τα προϊόντα ούτε από τους ανθρώπους της εταιρίας.
Μάριος Σ.
Είμαι συνταξιούχος και τόσο εγώ όσο και η σύζυγός μου, έχουμε ανάγκη από διάφορα προϊόντα τα οποία διευκολύνουν τη ζωή μας, π.χ. πάνες ακράτειας, περιπατητήρα βαδίσματος, μπαστούνι, πιεσόμετρο, διαχωριστή χαπιών, θερμοφόρα, θερμόμετρο κ.τ.λ. Για την αγορά όλων αυτών απευθυνόμαστε στη ΄΄Β.Σ.Σ.’’ όπου με τη φιλική συμπεριφορά και τις εξειδικευμένες γνώσεις τους, μας δημιουργούν αίσθημα σιγουριάς και ασφάλειας για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος στη δύσκολη αυτή ηλικία.
Αντώνης Γ.
Είμαι γιατρός και προμηθεύομαι από τη ‘’Β.Σ.Σ.’’ όλα τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται το ιατρείο μου σε καθημερινή βάση, εξεταστικά ρολά, γάντια, γάζες, επιθέματα, γλωσσοπίεστρα κ.τ.λ. Τους εμπιστεύομαι καθώς την εταιρία απαρτίζουν νοσηλευτές, χρόνια κινούμενοι μέσα στο χώρο της υγείας και ως εκ τούτου γνωρίζουν άμεσα τις ανάγκες ενός ιατρείου και μπορούν να ξεχωρίσουν και επιλέξουν προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Εμμανουήλ Τ.

Διαβάστε ιατρικά νέα, μας αφορούν όλους!

Ανεβασμένη χοληστερίνη:σημάδια και  αντιμετώπιση.
Γαστροστομία & Ρινoγαστρικός σωλήνας ( Levin)
Διαβήτης τύπου 2
Διαβήτης Τύπου 2: Αναγνωρίζοντας Την Ασθένεια & Αντιμετωπίζοντας Τον Κίνδυνο.
Array για κονκάρδες μόνο στο concarda.com